یکی از بخشهائی که میتواند اعضاء را در برنامه ریزیهای انجمن مشارکت دهد تشکیل کمیته های پیش بینی شده در اساسنامه میباشد .
براساس بند 27 ماده 29 اساسنامه انجمن ، تشکیل کمیته های تخصصی از اهم وظایف هیئت مدیره بوده و به جهت استفاده بهینه ازدیدگاهها ونقطه نظرات وپیشنهادات اعضاء و بکارگیری آنها در پیشبرد امور تشکیل و برگزاری مرتب جلسات کمیته ها ضروری بوده و هیئت مدیره نیز این مهم را در سرلوحه کاری خود قرارداده اند .
کمیته های پیش بینی شده در اساسنامه شامل : الف ) کمیته امورگمرکی و ترانزیت ب) کمیته ریلی وجاده ای و دریائی ج ) کمیته بیمه و مالیات د) کمیته آموزش و روابط عمومی ر) کمیته داوری و حل اختلاف میباشند.

بجهت اداره بهینه کمیته ها و مشخص بودن اهداف و وظایف کمیته ها ، هرکدام از کمیته ها دارای  آئین نامه اجرائی خاص خود بوده که اصول این آئین نامه ها در هیئت مدیره تصویب و در اختیار اعضاء کمیته ها قرار گرفته است .
ازآنجائیکه مصوبات کمیته ها پس از تصویب هیئت مدیره قابل اجرا میباشد و بجهت انتقال دیدگاههای هیئت مدیره به کمیته هاوهمچنین انتقال دیدگاههای کمیته به هیئت مدیره ، مسئولیت اداره هر کمیته به یکی از اعضاء           هیئت مدیره محول شده است .
جهت آشنائی اعضاء انجمن با آئین نامه های کمیته ها بطور اختصار مواد آئین نامه هر کمیته ذیلا" شرح داده میشود .

1-کمیته امور گمرکی و ترانزیت
آئین نامه این کمیته در 7 ماده و12 بند تهیه و تنظیم گردیده است .ماده 2 آئین نامه اهداف و وظایف کمیته را بیان میدارد که شامل  بررسی موقعیت ترانزیتی کشور در منطقه ، موقعیت ترانزیتی کشورهای همسایه و مسیرهای رقابتی ، بررسی و طرح مشکلات و موانع گمرکی وهمچنین دعوت از کارشناسان و مدیران مطلع و آشنا به امورگمرکی و ترانزیت میباشد .
ماده 3 آئین نامه تعداد اعضاء کمیته را مشخص نموده که حداقل 10 نفر  از میان متقاضیان و برای مدت یکسال میباشد .
ماده 4 آئین نامه به موضوع جلسات و نحوه تشکیل آن اشاره دارد .

2- کمیته ریلی ، جاده ای و دریائی آئین نامه این کمیته در 7 ماده و 21 بند تهیه و تنظیم شده است .
در ماده 1 آئین نامه ساختار کمیته را مشخص نموده است .
در ماده 2 تعداد اعضاء کمیته که از میان داوطلبین انتخاب میشوند را تشریح نموده است .
در ماده 4 بطور مشروح وظایف کمیته را بیان داشته است که میتوان به مواردی چون بررسی مشکلات پیش روی شرکتها و ارائه راهکار به هیئت مدیره ، تبادل نظر با اعضاء وکارشناسان خبره در حمل ونقل بین المللی و همچنین تشکیل جلسات متواتر اشاره نمود.

3- کمیته بیمه ومالیات
اهم وظایف این کمیته که در آئین نامه اش آورده شده ، بررسی طرحهای بیمه ای مرتبط با حمل ونقل بین المللی ، استفاده ازکارشناسان بیمه ای و مالیاتی در جهت ارائه پیشنهادات تخصصی ، تشکیل جلسات کارشناسی کمیته در مواقع اضطراری .
در ماده دیگر آئین نامه این کمیته اشاره به اعضاء کمیته دارد که از میان داوطلبین  عضویت در کمیته انتخاب میگردند .

4- کمیته آموزش و روابط عمومی
آئین نامه این کمیته در 4 ماده و 36 بند تهیه و تنظیم شده است .
ماده 1 آئین نامه ، اهداف و وظایف کمیته را که شامل ساماندهی و فعالیتهای آموزشی ، برگزاری سمینارها و دوره های آموزشی کوتاه مدت مرتبط ، برنامه ریزی جهت انتشار نشریه انجمن ، گردآوری اطلاعات واخبار انجمن و انعکاس آن به اعضاء ، حضور در نمایشگاههای مرتبط با حمل ونقل بین المللی میباشد .
در ماده 2 تعداد اعضاء کمیته و ارکان آن را شرح داده است .
درماده 3 ، نحوه تشکیل جلسات کمیته و همچنین نحوه اجراشدن مصوبات کمیته را مشخص نموده است .

5- کمیته داوری و حل اختلاف
آئین نامه این کمیته در 6 ماده و 17 بند ویک تبصره تهیه وتنظیم شده است .
ماده 1 آئین نامه ، محدوده فعالیت کمیته میباشد که تصریح نموده کمیته کلیه دعاوی و شکایات وارده به انجمن ویا ارجاع شده از سوی سازمانها ، نهادهای دولتی  وخصوصی را قبول خواهد نمود .
ماده 2 : داوران کمیته رامشخص نموده وبیان داشته است که کمیته دارای سه گروه میباشد که هر گروه از کمیته داوری دارای 3 عضو از ا فراد خبره و زبده وبا تجربه در مسایل حمل ونقل بین المللی خواهد بود که همه ساله از میان متقاضیان عضویت در کمیته انتخاب میگردند .
ماده 3 : نحوه تشکیل جلسات کمیته که با توجه به پرونده های مطروحه حداقل هفته ای یکبار در محل انجمن تشکیل میگردد .
ماده 4 : نحوه تشکیل پرونده های دعوی را تشریح نموده است .
ماده 5 : نحوه صدور رای یا نظرکارشناسی داوران را مشخص نموده است .