اخبار انجمن

بی‌نوبتی، دلیل توقف‌های 10 تا 15 روزه ناوگان حامل سوخت در مرز ریمدان/کاهش 30 درصدی کارآیی ناوگان صادراتی

تاریخ : 1404/05/02

سعید افشاران رییس کمیته سوخت انجمن صنفی حمل‌و‌نقل بین‌المللی خراسان‌رضوی در خصوص مشکلات موجود در تردد ناوگان حامل سوخت در بازارچه مرزی ریمدان و سایر مرزهای مشترک میرجاوه و پیشین اظهار کرد: این روزها بازارچه مرزی ریمدان و مرزهای مشترک میرجاوه و پیشین به دلیل عدم هماهنگی گمرک، راهداری و بازارچه وضعیت مناسبی ندارد. 
وی افزود: علی‌رغم پیگیری‌ها و نامه نگاری‌های متعدد به دستگاه‌های مرتبط وضعیت خواب طولانی مدت ناوگان حمل گاز مایع کشور به مقصد پاکستان بهبود نیافته است و نابسامانی‌ها در روند صادرات همچنان ادامه دارد به ویژه در بازارچه ریمدان در حالی که سایر ناوگان ناچار به توقف طولانی 10 تا 15 روزه هستند اما افرادی بدون نوبت و آزادانه در مرز عبور می‌کنند.
افشاران تاکید کرد: در مرز دوغارون و میلک وضعیت تا حدودی مناسب‌تر است. در مرز ماهیرود نیز به دلیل عدم پذیرش طرف افغانستانی انتقال ناوگان سوخت ممنوع شده است.
وی خاطر نشان کرد: اخیرا از سوی انجمن صنفی کارفرمایی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان رضوی نامه‌ای به استاندار سیستان و بلوچستان در ارتباط با مشکلات موجود در مرزهای این استان ارسال و تقاضا شده است با صدور دستورات لازم نظارت و کنترل بیشتری بر روند نوبت‌دهی و تسهیل عبور و مرور ناوگان اعمال گردد تا با رفع مشکلات فرآیند صادرات بهبود یابد.
کاهش 30 درصدی کارآیی ناوگان صادراتی 
محمدرضا قربانی عضو هیئت رییسه کمیته سوخت انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان‌رضوی، گفت: عمده تانکرهای حامل گازمایع صادراتی متعلق به شرکت‌های خراسان رضوی که در مرزهای خروجی ریمدان، میرجاوه و پیشین سیستان و بلوچستان فعالند این روزها با مشکل نوبت‌دهی برای خروج در این مرزها مواجه هستند. 
وی افزود: ناوگان حامل گاز مایع مجبور به توقف‌های طولانی 6 تا 12 روزه در این مرزها بوده و به روز نمی‌شوند. لذا باید تمهیداتی برای حل این مشکل اندیشیده شود تا توقف‌ها به صفر برسد.
قربانی تاکید کرد: این توقف‌های طولانی کارآیی ناوگان صادراتی ایران را تا 30 درصد کاهش می‌دهد و باید با تسهیل ترددها بتوانیم راندمان صادرات را بهبود بخشیم.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ناوگان حامل هیدروکربن و سایر سوخت‌ها که از طریق مرز ابونصر فراهی (مرز ماهیرود) به افغانستان صادر می‌شد از سوی این کشور پذیرش نمی‌شود و این امر سبب شده تا ناوگان حامل سوخت هیدروکربن فقط از مرز دوغارون انجام گیرد و بار ترافیکی در این پایانه مرزی افزایش یابد. امیدواریم با مذاکرات و پیگیری از سوی وزارت خارجه اقداماتی برای بازگشایی این پایانه مرزی صورت گیرد. البته صادرات سایر سوخت‌ها از طریق پایانه های مرزی ریمدان، میرجاوه و پیشین در سیستان و بلوچستان در حال انجام است.
این عضو هیئت رییسه کمیته سوخت انجمن اظهار کرد: شایسته است برای رفع مشکلات توقف‌ها پایانه مرزی میرجاوه که گمرک در آن مستقر است از سوی سازمان راهداری پیگیری شود. با توجه به اینکه در مرز ریمدان بازارچه وجود دارد، قرار بود پایانه مرزی مستقر شود اما به نظر می‌رسد تا تحقق این امر که باید از سوی استانداری سیستان و بلوچستان پیگیری شود، نابسامانی‌ها تداوم یابد. در حال حاضر در مرز ریمدان به ناوگانی که CMR داده می‌شود به دلیل عدم حضور نماینده سازمان راهداری نمی‌توان کد سفر ارسال کرد.