اخبار انجمن

کندی تردد ناوگان تجاری و ترانزیت در پایانه مرزی دوغارون/لزوم حذف بخشی نگری در پایانه مرزی دوغارون

تاریخ : 1404/04/13

 جواد نوریان، از اعضای هیئت مدیره انجمن هیئت مدیره انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان رضوی در گزارش سفر یکروزه خود به پایانه مرزی دوغارون، در خصوص وضعیت این پایانه مرزی اظهار کرد: پایانه مرزی دوغارون این روزها با ازدحام حضور اتباع افغانستانی که در حال خروج از ایران هستند، مواجه است و تعداد زیادی ناوگان مسافری چون اتوبوس و تاکسی در این پایانه فعالیت دارند
. نوریان افزود: در دو هفته اخیر طبعا به دلیل کثرت مسافران در پایانه مرزی دوغارون تردد ناوگان تجاری بسیار کمتر شده است. حضور ما در پایانه مرزی همزمان با بازید استاندار محترم خراسان رضوی، اعضای شورای تامین و مدیران کل اجرایی استان و والی هرات از روند خروج مهاجرین افغانستانی از مرز به کشورشان بود. 
خوشبختانه این همزمانی فرصت مغتنمی برای گفتگو با مقامات ارشد استان در خصوص وضعیت فعلی پایانه مرزی دوغارون را برای ما فراهم نمود. وی در ادامه گفت: همچنین در این بازدید جلسه‌ای با آقای شهامت مدیرکل راهداری، آقای جعفری ناظر گمرکات استان، مسئولان نهاد، آقایان پورعابد مدیر پایانه مرزی دوغارون و رحیم‌زاده مدیر گمرک این پایانه مرزی برگزار کردیم و ما به عنوان نماینده بخش خصوصی موضوع کندی ترددهای تجاری و ترانزیت و کامیون‌هایی که در آن سوی مرز معطل ورود به ایران هستند مورد بحث و بررسی قرار دادیم. 
این عضو هیئت مدیره انجمن علت کندی ترددهای تجاری در پایانه مرزی دوغارون را بازرسی‌های مرزبانی جمهوری اسلامی در نقطه صفر مرزی دانست و افزود: البته ما به شرایط بحرانی کشور در حال حاضر واقف هستیم و این بازرسی‌ها را ناگزیر می‌دانیم و به هیچ وجه تلاش و دقت نیروهای نظامی و امنیتی را نمی‌توان زیر سئوال برد اما باید اذعان کرد که این وضعیت مختص این روزها و به دلیل ازدحام مسافران نبوده و این مشکل همواره در پایانه مرزی دوغارون وجود داشته است
. وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه از سوی هنگ مرزی تایباد در فاصله 5-6 کیلومتری بعد از مرز یک پاسگاه با عنوان 17 شهریور مستقر است به نظر می‌رسد اگر بازرسی‌های کامل‌تر در پاسگاه مزبور انجام گیرد تا حدود زیادی ورودی‌ها افزایش یابد. نوریان گفت: در گفتگویی که با رییس ترانسپورت هرات داشتیم ایشان دغدغه شلوغی محوطه گمرک که اکثر آنان زنان و کودکان افغانستانی هستند را داشت و به خطرات ناشی از تصادف و تهدید سلامتی مسافران تاکید کرد و معتقد بود اگر مرز مشکل نداشته باشد روزانه 500 دستگاه کامیون تجاری می‌تواند وارد ایران شود. 
وی تاکید کرد: ما معتقدیم ناوگان تجاری شناخته شده و شناسنامه‌دار هستند و ماشین‌ها با قبول شرایط جمهوری اسلامی و موافقت‌نامه بین دوکشور وارد ایران می‌شوند و در داخل نیز تحت پوشش شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی هستند.
این عضو هیئت مدیره انجمن اذعان کرد: در حال حاضر در هیچ یک از مرزهای جمهوری اسلامی ایران مانند پایانه مرزی دوغارون 2 پایگاه ایست و بازرسی نداریم. بنابراین می‌توان برای سرعت بخشی به ترددها این بازرسی‌ها به صورت کامل در پاسگاه 17 شهریور انجام گیرد. ما در این خصوص با آقای استاندار نیز صحبت کردیم و ایشان بررسی موضوع را به مدیرکل راهداری استان ارجاع داد. وی یادآور شد: با 24 ساعته شدن پایانه مرزی دوغارون به نظر می‌رسد علاوه بر مسائل امنیتی این پایانه با کمبود سخت افزاری و نیرو مواجه است و گویا قرار است نیروهای ارتشی را در مرزها مستقر کنند اما به هرحال تا این نقل و انتقالات انجام گیرد این کندی ترددها به تجارت و اقتصاد کشور لطمه زیادی وارد می کند. 
نوریان با اشاره به اینکه بخشی‌نگری در پایانه مرزی دوغارون به روند ترددها لطمه می‌زند، تاکید کرد: حل مشکلات در پایانه مرزی دوغارون همکاری چندجانبه بین گمرک، مرزبانی و همه نهادهای اجرایی، انتظامی وامنیتی را می‌طلبد بخصوص اینکه در یک دوماه آینده شاهد عزیمت خیل شیعیان افغانستانی از پایانه مرزی دوغارون برای پیاده‌روی اربعین به کربلا خواهیم بود و شرایط فعلی تکرار می‌شود.
ش