خبر عمومی

تأثیر سیاست بر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی

تاریخ : 1395/12/04


بخش ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی به‌شدت متأثر از سیاست و روابط ما در جهان است زیرا اگر روابط با سایر کشورها دچار مشکل شود یا بهبود یابد بر این بخش اثرگذار است.
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان رضوی در مراسم تجلیل از پیشکسوتان صنعت حمل و نقل بین المللی در مشهد ضمن بیان مطلب فوق، افزود: معیشت 12 درصد جمعیت کشور از بخش حمل‌ونقل تأمین می‌شود که نشانگر سهم قابل‌توجه این بخش‌بر اشتغال و توسعه است.
وی ادامه داد: 90 درصد کالا و 94 درصد مسافر نیز در این بخش جابه‌جا می‌شود که معادل جابه‌جایی 621 میلیون تن کالا و 811 میلیون مسافر در سال است.
مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خراسان رضوی گفت: امسال ترکمنستان 3.5 برابر تعرفه‌های گمرکی را بالا برد و کمر ترانزیت را شکست که نشانگر تأثیرگذاری روابط خارجی است.
وی افزود: مسائل گمرکی به‌عنوان ابزاری در دست برخی از کشورها مورداستفاده می‌گیرد و ما هم باید از این ظرفیت در جهت منافع خودمان استفاده کنیم.
نصری ادامه داد: کوتاه‌سازی زمان و مسافت حمل‌ونقل کالا در مرزها از مباحث مهم این حوزه است که می‌تواند باعث شود فاصله ما با رقبا به حداقل برسد.
وی گفت: تصادفات و ایمنی در جاده‌ها هزینه بالایی را به ما تحمیل می‌کند واز طرفی فرسودگی ناوگان با مصرف بالای سوخت نیز هزینه حمل کالا را افزایش می‌دهد.

بسته حمایتی حوزه ترانزیت
ناظر گمرکات خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: با همکاری مسئولان انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی یک بسته حمایتی در حوزه ترانزیت تا ماه آینده ارائه می‌شود.
مسعود عاطفی افزود: شعار امسال روز جهانی گمرک استفاده از تحلیل داده‌ها برای مدیریت بهتر در این بخش است که امیدواریم بتوان با رفع اشکالات سامانه جدید گمرک در این جهت گام برداشت.
وی ادامه داد: فعالیت این سامانه گمرکی برای نخستین بار در کشور صورت گرفت و یکی از مشکلات اصلی آن نیز نبود بستر مناسب مخابراتی بود، بااین‌حال زمان میانگین فعالیت گمرکی در 9 ماه گذشته امسال به یک ساعت و 19 دقیقه کاهش یافت.
ناظر گمرکات خراسان رضوی همچنین از مسئولان وزارت خارجه در خراسان برای پیگیری مشکلات ترانزیتی به‌ویژه در سفر به ترکمنستان تشکر کرد.
مؤلفه‌های تورم و اشتغال در اقتصاد استان متأثر از صادرت و ترانزیت
مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: بخش حمل‌ونقل به‌عنوان یکی از مزیت‌های استان در اشتغال نقش مهمی ایفا می‌کند و می‌توان با رفع مشکلات این صنعت در خراسان رضوی به نتیجه بهتری در عرصه اشتغال دست‌یافت.
علی رسولیان افزود: با کشورهایی مواجه شده‌ایم که در بخش حمل‌ونقل مشکلاتی را ایجاد می‌کنند که رفع آن‌ها نیازمند عزم ملی است.
وی ادامه داد: فرسودگی ناوگان حل و نقل هزینه زیادی به این صنعت وارد کرده و نوسازی ناوگان از مسائل ملی در این حوزه است.
مدیرکل دفتر امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: یکی از وظایف حوزه استانداری رفع مشکلات حوزه ترانزیت است و مؤلفه‌های تورم و اشتغال در اقتصاد استان متأثر از صادرت و ترانزیت می‌باشد.
وی همچنین اظهار کرد: میزان تورم و بیکاری در خراسان رضوی از میانگین کشور پایین‌تر و همچنین نرخ سرمایه‌گذاری به میزان قابل‌توجهی از سطح ملی بالاتر است و نیز نرخ صادرات استان رشد خوبی دارد.
طی این مراسم به میزبانی انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان رضوی از فعالان و پیشکسوتان این صنعت تقدیر شد.
عدم باور مسئولان به ظرفیت های صنعت حمل و نقل استان
احمد زمانیان یزدی نیز در مراسم تجلیل از پیشکسوتان صنعت حمل‌ونقل بین‌المللی گفت: صنعت حمل‌ونقل در خراسان رضوی با ایجاد هزاران شغل در استان و هفت هزار دستگاه خودرو، پنج هزار میلیارد ریال سرمایه در شرکت‌های حمل‌ونقل جایگاه ویژه ای در اقتصاد استان دارد.
وی افزود: افزون بر 70 درصد حمل‌ونقل کالا به کشورهای آسیای مرکزی بر عهده انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان رضوی است اما هنوز برخی مسئولان دولتی این ظرفیت را باور ندارند.
رئیس انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان رضوی افزود: شرکت‌های حمل‌ونقل بین‌المللی خراسان رضوی حرف نخست را در منطقه می زنند لذا امیدواریم همه مسئولان دولتی به ما اعتقاد پیدا کنند و با تشکیل یک کارگروه ترانزیت مشکلات این بخش را بررسی و مرتفع نمایند.

اقتصاد آسیا 

4 اسفند1395