خبر عمومی

بررسی وضعیت بنگاه‌های کوچک و متوسط در اتاق فکر تولید و تجارت

تاریخ :
با حضور نخبگان و دست‌اندرکاران،
بررسی وضعیت بنگاه‌های کوچک و متوسط در اتاق فکر تولید و تجارت
وزیر صنعت، معدن و تجارت متفاوت اندیشیدن و متفاوت نگاه کردن را جز ملزومات اتاق فکر برشمرد و گفت: باید مسیری را دنبال کرد تا راه حل‌های مطلوبی برای موضوعات مطرح‌شده در جلسات اتاق فکر ارائه گردد.
در نخستین نشست اتاق فکر وزارت صنعت، معدن و تجارت که با حضور مهدی غضنفری برگزار شد، مسائل بنگاه‌های کوچک و متوسط و شیوه‌های ارتقای آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
قائم مقام وزیر در امور فضای کسب و کار، جمعی از معاونان وزارتخانه، رئیس اتاق ایران، دبیرکل اتاق تهران، تعدادی از نخبگان و سایر فعالان بخش خصوصی از جمله شرکت‌کنندگان در نخستین نشست اتاق فکر بودند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی تولید و تجارت ایران، وزیر صنعت، معدن و تجارت، اواخر شهریورماه گذشته از تشکیل سه اتاق فکر مجزا تحت عنوان صنعت، معدن و تجارت خبر داده بود.
غضنفری در این نشست در سخنانی با بیان اینکه از این پس جلسات اتاق‌های فکر در سه حوزه اصلی فعالیت وزارتخانه به صورت مستمر برگزار می‌شود، تصریح کرد: با حضور کارشناسان و نخبگان و استفاده از افکار و نظرات آنها می‌توان استراتزی‌های آینده در این حوزه‌ها را تبیین کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین عنوان کرد: از آنجایی که قرار است اتاق فکر محل تعاطی اندیشه‌ها باشد بنابراین نباید با ایجاد چارچوبی مشخص مانع اندیشیدن و ابراز نظرات کارشناسی شد.
وی متفاوت اندیشیدن و متفاوت نگاه کردن را جز ملزومات اتاق فکر برشمرد و گفت: باید مسیری را دنبال کرد تا با بهره‌گیری از پشتیبانی علمی و تجربی، دیدگاه‌های کارشناسانه و تجارب، راه حل‌های مطلوبی برای موضوعات مطرح‌شده ارائه گردد.
غضنفری، تعریف وضع مطلوب و تشریح ویژگی‌ها و شرایط آن، تولید راه حل‌های فرضی، موضوع‌شناسی و اولویت‌گذاری، ایجاد تصویر یکپارچه و پرهیز از بخشی‌نگری، انتخاب و اولویت‌گذاری راه ‌های اجرایی، پیشنهاد بهترین راه حل‌ها و تحلیل و بازخورد به مجریان و تولید خروجی را جز انتظارات از اتاق فکر برشمرد.
وی همچنین درباره بنگاه‌های کوچک و متوسط به عنوان موضوع نخستین نشست اتاق فکر اظهارداشت: برای درک شرایط و پیدا کردن راه حل باید شناخت دقیقی از شرایط موجود داشت.
یادآور می‌شود بنگاه‌های کوچک و متوسط (SMEs) موسساتی هستند که با میزان متفاوتی از سرمایه و نیروی کار، حجم محصولات و یا ... به عنوان اجزای حیاتی رشد در اقتصاد جهانی ایفای نقش می‌کنند.
غضنفری همچنین گفت: پس از بحث و بررسی محورهای مورد نظر در اتاق‌های فکر می‌توان آنها را در دو کمیته پایش حوزه تولید و همچنین کارگروه رفع موانع تولید نهایی و مصوب کرد.
تاثیر مسائل عمومی فضای کسب و کار بر روی بنگاه‌های کوچک و متوسط، ضرورت تدوین ساختارها و قوانین ویژه برای این بنگاه‌ها، توجه به تجارب کشورها در حوزه حمایت، کم‌توجهی اتاق‌های بازرگانی به بنگاه‌های کوچک و متوسط، پیشنهاد تبدیل صنایع کوچک و متوسط به بنگاه‌های تولیدی کوچک و متوسط، گسترش فرهنگ کارآفرینی، توسعه بنگاه‌های بزرگی که می‌تواند حیات بنگاه‌های کوچک را تامین کند، ارتباط صنعت و دانشگاه، نبود فضای آموزشی برای تامین نیازهای اطلاعاتی، ضرورت آموزش‌های مدیریتی و شغلی از راه دور، افزایش قدرت رقابت برای بنگاه، ضرورت ارائه خدمات مشاورین و ضرورت تامین کارشناسان متخصصان از جمله محورهایی بود که دراین نشست مطرح شد.
همچنین، تدوین برنامه جامع و ایجاد ارتباط میان واحدهای بزرگ و بنگاه‌های کوچک و متوسط، نبود R&D در این بنگاه‌ها ضرورت توجه به صادراتی کردن بنگاه‌ها، ایجاد پیوند میان صنایع بزرگ و کوچک، ضرورت اتخاذ نگاه واحد، ارائه تعریف دقیق از بنگاه‌ها، دسته‌بندی و ارائه تعریفی واحد از نگاه حمایتی، آموزش و فرهنگ‌سازی، بین‌المللی سازی بنگاه‌های کوچک و متوسط و سوق دادن حمایت بیشتر به سمت بنگاه‌هایی که می‌توانند توسعه پیدا کنند دیگر موضوعاتی بود که شرکت‌کنندگان در این نشست در خصوص بهبود وضعیت بنگاه‌های کوچک و متوسط ارائه کردند.
سید مسعود موحدی، قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در سخنانی از تدوین نظام‌نامه اتاق فکر خبر داد.
در این نشست همچنین موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی و شرکت شهرک‌های صنعتی گزارشاتی را درباره بنگاه‌های کوچک و متوسط ارائه کردند.



منبع : پايگاه اطلاع رساني دولت/